Cats Plate Vet Gastro+ z mięsem z kangura to specjalistyczna, pełnoporcjowa karma dla kotów z problemami gastrycznymi. Również tymi o podłożu alergicznym.
Mięso z kangura jest bogate w białko a jednocześnie zawiera bardzo mało tłuszczu. Jest też bogatym źródłem żelaza, cynku i witamin z grupy B, w tym B12, która jest kluczowa w utrzymaniu zdrowia kocich jelit. Karma ta świetnie sprawdzi się w przypadku chorób jelit, może być też stosowana w diecie eliminacyjnej.
Psyllium – włókno rozpuszczalne, niefermentujące, oddziałuje na stabilizację mikrobioty jelitowej oraz pozytywnie wpływa na utrzymanie prawidłowego przebiegu procesów trawienia oraz wchłaniania składników odżywczych.
Olej z kryla - wsparcie pracę serca, nerek, wątroby, stawów, mózgu oraz oczu, bogate źródło astaksantyny i kwasów Omega 3.
Karma ma niską zawartość tłuszczu, nie powinna być stosowana jako podstawowy element diety u zdrowych kotów!
SKŁAD
- mięso z kangura 85%
- dynia 11%
- olej z kryla 1,5%
- psyllium
- węglan wapnia
- drożdze piwne
- mączka z małży nowozelandzkiej
- algi morskie
- agar
- Zawartość wilgoci: 81,5%
Zastosowane dodatki na 1 kg: tauryna 1800 mg, wapń 1200m, witamina E 27mg
SKŁADNIKI ANALITYCZNE
- składnik zawartość / sucha masa
- białko 13,5 % / 72,97%
- tłuszcz 2% / 10,8%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3%
- węglowodany 0,6 %/ 3,,24%
- włókno surowe 1,2% /6,45%
- materia nieorganiczna 1,2% / 6,5%
- wilgotność 81,5%
- wartość energetyczna w 100g 72 kcal
- P: 0,1% / 0,54% Ca: 0,12% / 0,65%
Zalecenia:
Przed użyciem lub przedłużeniem okresu stosowania (powyżej 12 tygodni) zaleca się konsultację z lekarzem weterynarii. Kotu należy zapewnić stały dostęp do świeżej wody do picia. Podawać w temperaturze pokojowej.
Zaleca się częstsze podawanie małych porcji.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 2 dni.